Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Blogoscars A' Αντρικός Ρόλος

Μια πολυκατοίκια που ξεχείλιζε τεστοστερόνη, βαρβατίλα και αντρίλα. 4 όροφοι συνολικά με ένα διαμέρισμα ο καθένας εκτός από τον τελευταίο που είχε δύο. Η όψη της πολυκατοικίας αποκαρδιωτική, σκουπίδια μπροστά από την είσοδο, πολλά κουτάκια μπύρας, αγριόχορτα που σχεδόν άρχισαν να σκαρφαλώνουν στην πόρτα, τοίχοι ελαφρώς κατεστραμμένοι. Οι γείτονες απέφευγαν να συνομιλήσουν με τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Ο ένας που χαιρέτησε με ευγένεια τον κάτοικο του πρώτου ορόφου δέχτηκε σαν απάντηση ένα δυνατό ρέψιμο.

Το ένα από τα διαμερίσματα του τέταρτου ορόφου ήταν άδειο. Οι δύο του κάτοικοι είχαν βγει βόλτα με το αμάξι. Για αυτόν που οδηγούσε δεν γνωρίζαμε πολλές πληροφορίες. Ήταν ψηλός, αδύνατος, ξανθός είχε κάτι συνέχεια στο στόμα του και δεν μιλούσε ποτέ. Ο άλλος λεγόταν Curtis, παντρεμένος είχε παρατήσει την οικογένεια του χωρίς να διευκρίνισει το λόγο. Οι δυο τους είχαν πάει μπουρδελότσαρκα να ξεδώσουν. Ο ξανθός περίμενε υπομονετικά στο μικρό δωμάτιο το φίλο του να τελειώσει. Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές. Ο Curtis μιλούσε για μια καταιγίδα που θα τους σκοτώσει όλους, η πόρνη τσίριξε από φόβο και η τσατσά φώναξε με μανία ΜΗΤΣΣΣΣΟ. Ο νταβατζής ήρθε με άγριες διαθέσεις, ο ξανθός ατάραχος βγήκε του έσπασε το χέρι, τον έφτυσε στα μούτρα, τον ξύρισε τα φρύδια ε και μετά τον σκότωσε. Μπήκαν μαζί με τον Curtis στο αμάξι όπου ο οδηγός το γκάζωσε απότομα και εξαφανίστηκε πριν έρθει η αστυνομία. Ο συνοδηγός τον κοίταξε και είπε πως απλώς ήθελε να προειδοποιήσει για την επερχόμενη καταστροφή. Ο οδηγός απτόητος συνέχισε το δρόμο για το σπίτι. (1) (6)

Στο δίπλα διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου ο Nasser με τον Alan έπαιζαν τάβλι. Το σκορ είχε φτάσει στο 188-183 που κέρδισε ο Nasser. Είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο πρωϊνό αλλά κάθε λίγο έπρεπε να διακόπτουν γιατί ο Alan έπρεπε να απαντάει στις κλήσεις στο κινητό από τη δουλειά. Ήταν βλέπετε μεγαλοπετυχημένος δικηγόρος. Ο Nasser από την άλλη ήταν λιγομίλητος. Παράτησε τη γυναίκα του γιατί του έσπασε το αγαπημένο του βιολί και πλέον δεν μπορούσε να παίξει την παραμικρή νότα. Ο Alan του έκανε πλάκα πως ευτυχώς που κερδίζει στο τάβλι καθώς χάνει σε όλα τα υπόλοιπα. Συμπλήρωσε πως και στο τάβλι ήταν θέμα χρόνου να χάσει καθώς μέχρι τα 200 που θα έβγαινε ο τελικός νικητής υπήρχε ακόμα δρόμος. Ο Νasser σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι. Μπορούσες να του βρίσεις τη γυναίκα, τη μάνα, να του θίξεις την υπόληψη αλλά δεν ανεχόταν από κάποιον να του πει πως δεν ξέρει τάβλι. Έφυγε τσατισμένος με τον Alan να τον ακολουθεί κράζοντας τον που αντιδράει τόσο παράλογα. (10) (9)

Στον τρίτο όροφο ο Joseph είχε βάλει στο τέρμα να ακούσει μουσική. Manowar ήταν το αγαπημένο του συγκρότημα. Είχε σκεφτεί να σταματήσει να τους ακούει όταν μια φορά που είχε στο μέγιστο της έντασης το Hail and Kill κατέβηκε και σκότωσε δύο αδέσποτα σκυλιά. Ανέβηκε πάνω έβαλε το Heart of Steel που τον γαλήνεψε για λίγο και ξαναέγιναν πάλι το αγαπημένο του συγκρότημα. Τώρα ήθελε να ακούσει το Kings of Metal, άλοιψε με λάδι τα μπράτσα και την φαλάκρα του και πάτησε το Play. Απο το μέσα δωμάτιο ακούστηκε μια φωνή ηλικιωμένου που τον προέτρεπε να κλείσει τη μουσική γιατί αυτά είναι πράγματα του Σατανά. Πρέπει να ήταν τρελός γιατί τώρα τελευταία ισχυριζόταν πως ήταν ο Πάπας. Από τον κάτω όροφο κάποιος χτύπησε το ταβάνι για να κάνουν ησυχία. Ο Joseph βγήκε στο μπαλκόνι τσαμπουκαλεμένος ζητώντας του να κατέβει κάτω να λογαριαστούν. (3) (4)


Στο δεύτερο όροφο έμεναν δύο φιλήσυχοι άνθρωποι. Ο Αmbrosio και ο George. Δεν ενοχλούσαν κανέναν. Συνήθως σκότωναν την ώρα τους παίζοντας pro. Οι φωνές από πάνω τους είχαν διακόψει ενώ αναβίωσαν το ντέρμπυ του Μάντεστερ ανάμεσα σε City και United. Ήταν και οι δύο ισοδύναμοι και κάθε αναμέτρηση είχε ενδιαφέρον. Είχαν ήδη παίξει Μπάρτσα - Ρεάλ, Λάτσιο - Ρόμα, Ελλάδα - Τουρκία, Βραζιλία - Αργεντινή, Τζαμάϊκα - Κολομβία. Η τελευταία ήταν η αναμέτρηση των τζάνκηδων. Ο George ήταν ηθοποιός που η καριέρα του είχε την ίδια πορεία με του Γαρδέλη και ο Ambrosio ήταν διωγμένος μοναχός επειδή αποπλάνησε ανήλικη μοναχή. Είχαν άπλετο χρόνο στη διάθεση τους. Χτύπησαν τους από πάνω επειδή δεν μπορούσαν να ακούσουν την περιγραφή του εκφωνητή. Όταν ο από πάνω τους προκαλέσε βγήκαν στην είσοδο να του εξηγήσουν πως ήταν απλώς μια παρεξήγηση (8) (2)

Στον πρώτο έμεναν οι δύο πρώτοι ή τελευταίο, ανάλογα πως βλέπεις την κατάσταση, ένοικοι. Stephan και Matt. Τρελαμένοι μπασκετικοί και οι δύο παρακολουθούσαν αγώνα NBA Boston Celtics - Los Angeles Lakers. Βαμμένος πράσινος ο πρώτος βαμμένος κίτρινος ο δεύτερος αλλά ήταν φίλοι είκοσι χρόνια και δεν άφηναν τέτοιες λεπτομέρειες να χαλάσουν τη σχέση τους. Το ματς ήταν ντέρμπυ κρίθηκε στο τέλος καλάθι στη λήξη και πρωταθλητές στέφθηκαν οι Lakers. Ο Μatt στραβωμένος μίλησε για την διαιτησία που έκρινε τον αγώνα. Η συζήτηση δεν άργησε να πάρει φωτιά. Τα πικαρίσματα έδωσαν τη θέση τους σε σχολιασμούς για αγώνες που αδικήθηκε η μία από τις δύο ομάδες από τη στιγμή που ο Νέισμιθ ανακάλυψε το μπάσκετ μέχρι σήμερα. Δεν έβγαλαν άκρη. Ο Matt πέταξε το τηλεχειριστήριο και για κακή του τύχη γκέλαρε στο δάπεδο. Μετά έπεσε κάτω από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα και προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο που μόλις είχε φρενάρει απότομα μπροστά στην είσοδο. Ο Stephan του είπε πως θα το χειριστεί αυτός καθώς είναι καλός στις δημόσιες σχέσεις, ενώ ο Matt κατέβηκε μαζί του για πλακωθεί σε περίπτωση που χρειαστεί. Θυμήθηκε την γυναίκα που τον κεράτωνε και τις κόρες του που τον γράφουνε και έπρεπε να ξεσπάσει. (7) (5)

Κανείς δεν κατάλαβε πως στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν δέκα νεκροί άντρες. Η αστυνομία μίλησε για βίαια σύρραξη αλλά δεν κατάλαβε τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή. Το μόνο που έκαναν ήταν μια πρόχειρη λίστα των θυμάτων.

1. Οδηγός aka Ryan Gosling - Drive

2. George aka Jean Dujardin - The Artist

3. Joseph aka Peter Mullan - Tyrannosaur

4. Πάπας aka Michel Picoli - Habemus Papam

5. Stephan aka Ryan Gosling - The Ides of March

6. Curtis aka Michael Shannon - Take Shelter

7. Matt aka George Clooney - The Descendants

8. Ambrosio aka Vincent Cassel - Le Moine

9. Alan aka Christoph Waltz - Carnage

10. Nasser aka Mathieu Amalric - Poulet aux prunes

Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε μια ματιά στα αλάνια

Ο πρώτος διοργανωτής: @rebellion Choose A Fucking Big Television
Ο πλέον διοργανωτής: @dimitrisdx The Original DimitrisDX
Oι καλύτερες παρουσιάσεις: @Tagres Filmboyant
H απεχθάνομαι το Αrtist: @asteri108 Geek Kid on the Blog
H βιολίστρια: @mendelo Mendelo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου